line
cornercorner

Om OpenCMS

Boka en demonstration!

семинарKontakta Gridnine Systems för en demo av OpenCMS 8.0

Demontrationen kan även utföras per distans med delat skrivbord.

 

Support?

вакансия Behöver du utvecklingshjälp, utbildning- eller redaktörsstöd?

Det finns olika supportpaket som passar alla typer användare.Anpassningsbart
OpenCMS betyder Open Content Management System, publiceringssystem eller publiceringsverktyg på svenska, är ett program baserat på öppen källkod. Detta innebär att källkoden till programmet är tillgänglig att läsa, modifiera och vidareutveckla så att den passar dina behov. ÖKJd öäjäjd äjdäsj kjädjäsjd
 
Läs mer om öppen källkod på Wikipedia (öppnas i ett nytt fönster.)

Välj själv hur du vill sätta upp din lösning
Bara för att produkten är Open Source behöver den inte driftas på en OpenSource-miljö, som tilll exempel MySQL, Apache och Linux. OpenCMS trivs mycket bra på Windowsoperativ, MS IIS tillsammans med Microsoft SQL. Detta är antagligen den vanligaste konfigrationen i Sverige, då många företag har Windowsmjukvaror i sina servermiljöer. Även UNIX-operativsystem och databaser som PostgreSQL, Oracle och Firebird fungerar bra tillsammans med OpenCMS.
 
När OpenCMS används som Intranät sköts i allmänhet användarkonton och rättigheter av kända katalogtjänster som till exempel Active Directory.

Skalbarhet
Att genomföra webbprojekt med OpenCMS projekt kännetecknas av att man snabbt kommer i gång med sitt projekt och ser resultat på skärmen som man kan testa och känna efter. Eftersom verktyget kommer med så mycket inbyggd funktionalitet handlar arbetet till en början om att anpassa sidmallarna efter den design som man vill ha och skapa den grundläggande menyn. Du kan sedan låta lösningen växa fram i den takt du själv vill.
 
Inga licenskostnader för produkten existerar. Det spelar ingen roll hur många användare som använder den eller servrar den är installerad på. Produkten är licenierad under LGPL.
 
Baserat på Java / XML
OpenCMS är helt och hållet skrivet i Java och använder en standard servlet teknologi, därför kan det lätt integreras i din existerande miljö för hård och mjukvara. Innehållet sparas i XML filer.

Språkstöd
Administrationsgränssnittet finns på flera språk. För närvarande finns systemet på Engelska, Tyska, Svenska, Spanska, Franska, Svenska, Ryska och några andra språk. Översättningar finns som separata OpenCMS moduler.

OpenCMS hjälper dig att reducera dina IT kostnader
Genom att använda Open Source programvara som OpenCMS, kan företag dramatiskt reducera sina kostnader för licenser.
OpenCMS reducerar kostnader för att:

  • inga licens kostnader för produkten existerar
  • du har full tillgång till källkoden som kan förlängas och göras om på alla sätt utan begränsningar.
  • support är tillgängligt från en stor mängd kommersiella företag.
  • det är baserat på standard Java teknologi , som stödjer ett stort antal kommersiella och "Open Source" operativsystem.
 
Ett publiceringsverktyg är aldrig en produkt som kan användas utan att modifieras. Det är ett faktum för kommersiella produkter och även för OpenCMS. Alla publiceringssystem måste konfigureras och installeras utav professionella IT-utvecklare.
 
Eftersom OpenCMS är tillgängligt som "Open Source" baserat på 100% Java och andra relaterade standards som t.ex. Servlets, JSP, JDBC, EJB och XML tillåter dig att använda dig av redan existerande kunskaper som kanske redan finns i ditt företag eller hos din nuvarande leverantör, då Javateknologin vida känd och det finns aktiva OpenCMS-forum där utvecklare utbyter erfarenhet i en miljö som präglas av stor öppenhet snarare än slutna partnersamarbeten mellan produktleverantörer och implementatörer.